Els panellets es fan des del segle XIX i són com un tresor esperat quan arriba el temps de tardor i per Tots Sants sorgeixen com a xampinyons a tots els aparadors de confiteries i forns.
Un truc perquè surtin tots iguals és que quan tinguem la massa feta l'estirem com un cuc i facem tallets iguals amb un ganivet. El més important és que tenguem les mans ben netes i els hi donem la forma rodona tan característica.
Els de pinyons els feien així perquè es conservassin tendres i poder gaudir del dolcet durant més dies amb la frescor del primer dia.
Una de les coses que a mí m'agrada més és que és un costum que passa de pares a fills, i tots a casa gaudim de "la recepta que feia la padrina". Són aquestes les que hem de seguir, sempre amb productes de primera qualitat i no de les sobres que tenim oblidades pels racons del rebost.
Per si no teniu la recepta vos pas una que ha arribat a les meves mans:
INGREDIENTS: (Com sabeu, no seguesc la recepta original i la vaig variant). Vos pos l'original i voltros anau fent al gust:
- 1 Kg de farina d'ametlla
- 1 Kg de sucre
- 75 grs patata bullida
- 10 grs de ralladura de llimona. (jo li vaig posar llima i mandarina)
+13.03.59.png)
PREPARACIÓ:
Mesclar tots els ingredients fins que queda una massa homogènia.
Jo ja vaig emprar aquesta massa per fer els que són d'ametlla sola, posant-li una ametlla sencera al damunt.
Per fer els de pinyons i/o coco:
Pintar el panellets amb ou i donar-li forma rodona amb els pinyons i/o coco a les mans.
Per fer els de taronja:
Afegir a la massa base taronja confitada feta bocinets o un puré
Per fer els de cafè:
Posar cafè en pols, tipus "Nescafé" i mesclar-ho amb la massa base.
+13.03.25.png)
Es decoren al gust.
A la foto es veu ( de dreta a esquerra): de taronja, de cafè, de coco i els d'ametlla) Es posen al forn uns 10-15 minuts a 120 graus i llestos per menjar.
Gaudir-los a tope, i si vos sobra massa afegiu més ametlla i tendreu uns massapans exquisits!
No hay comentarios:
Publicar un comentario